Hoe werken webservers op het internet?

Hoe werken webservers?

Het internet fungeert als een bron van overvloed aan informatie voor ons en alles wat we nodig hebben om te doen, als we willen dat alle informatie het internet bevraagt ​​en dan zullen we de vereiste reactie krijgen.
Maar wie verstrekt deze informatie aan ons en hoe? Dit alles wordt gefaciliteerd door wat wordt genoemd als de webserver. Samen met de it zijn er browsers als applicaties die we gebruiken, zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome, Safari enz. Om te communiceren met het web en bladeren en de bestanden op de webserver te vinden die bekend staan ​​als Web Clients. Lees verder om te weten te komen hoe internet vergelijken van belang is bij het kiezen van een webserver

Een webclient is een eenvoudig computerprogramma

Webservers zijn in feite eenvoudige computerprogramma’s die de webpagina afleveren wanneer ze via de webclient worden aangevraagd. De machines waarop dit programma wordt uitgevoerd, worden meestal als een server genoemd, waarbij zowel de namen webserver als de server bijna onderling uitwisselbaar zijn.

Wat de meeste mensen denken over webservers op het internet

Over het algemeen beschouwen veel mensen, als ze denken aan webservers, dat ze een aantal krachtige computers zijn, terwijl dit tot op zekere hoogte klopt, omdat sommige krachtige computers ook zijn gebouwd als het doel van webhosting. Bij webhosting stellen de webservers de hostingproviders in staat om meerdere domeinen (of meerdere meerdere sites) op een enkele server te beheren. Maar normaal gesproken, wanneer iemand naar een webserver verwijst, betekent dit het stukje software dat op het computersysteem kan worden gedownload Zo weet je zeker dat je alles in 1 pakt.

Eenvoudig proces bestaat uit 4 stappen, ze zijn:

Het verkrijgen van het IP-adres van de domeinnaam: Onze web browser voor het eerst het IP-adres de domeinnaam (bij wijze van voorbeeld voor deze pagina de domeinnaam www.geeksforgeeks.org) beslist om. Het kan het IP-adres op twee manieren verkrijgen-
Door in zijn cache te zoeken.
Door een of meer DNS-servers (Domain Name System) aan te vragen.
Opmerking: elke website krijgt een IP-adres toegewezen wanneer deze voor het eerst op een webserver wordt aangemaakt.

Browser vraagt ​​de volledige URL aan: nadat het IP-adres bekend is, vraagt ​​de browser nu om een ​​volledige URL van de webserver.

Web server reageert op het verzoek: De webserver reageert op de browser door de gewenste pagina’s verzenden, en in het geval hoeft de pagina’s niet bestaan ​​of een andere fout optreedt, zal het de juiste foutmelding te sturen.
Bijvoorbeeld:

Mogelijk hebt u fout 404 gezien terwijl u probeerde een webpagina te openen. Dit is het bericht dat door de server wordt verzonden wanneer de pagina niet bestaat.
Een andere voorkomende is Fout 401 wanneer de toegang wordt ontzegd tot ons te wijten aan verkeerde referenties, zoals gebruikersnaam of wachtwoord, door ons.

Categories: Hobby Boeken